Кількість
|
Вартість
|
||
|
Огірок "Харківський"
Середньоранній, засолювальний сорт. Період від повних сходів на початок плодоношення 42-50 днів.
Сорт відрізняється дружньою віддачею врожаю, високою товарністю. Головний батіг середньої довжини.
Зеленці без гіркоти, великогорбчасті, пухирці з білими колючками, вирівняні. Довжина плода 8-14 см. Маса плода 70-110 г.
Висока врожайність.
Призначений для споживання у свіжому вигляді та консервування.
Стійкий до кладоспоріозу і хибної борошнистої роси.
Придатний для вирощування у скляних та плівкових теплицях, а також у відкритому ґрунті.
Огірки вирощуються через розсаду, або безпосередньо висіють насіння в грунт.
- Для отримання розсади насіння садять у горщики для розсади, на глибину близько 1,5-2 см і вирощують при температурі приблизно 25°С. Після того, як з'являться сходи, знижують температуру до 15°С. Пам'ятайте, що пересаджувати розсаду в ґрунт можна лише тоді, коли Ви повністю будете впевнені у відсутності негативної температури вночі, а ґрунт прогріється не менше ніж до 9-13 °С.
- Ті ж вимоги до температури грунту відносяться і за безпосередньої посадки насіння в грунт. Глибина посадки при цьому збільшується до 2-3 см. Посіви огірків Харківський на грунті слід вкривати спеціальними матеріалами - це може бути спеціальна плівка або агроволокно.
За період вегетації для отримання високого врожаю зазвичай проводять до трьох підживлень.
Урожай збирають у міру дозрівання, це залежить від конкретного сорту та кліматичних умов.