Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гриб «Подосиновик Звичайний» Leccinum aurantiacum
Інші назви: красник, красюк, червоний гриб, красноголовик, осиновик
Капелюшок подосиновика (діаметром 5-28 см): бура з відтінками червоного або оранжевого. Має форму півкулі і легко відділяється від ніжки. Шкірка знімається з працею і тільки з шматочками м'якоті.
Ніжка (висота 4-18 см): суцільна сіра або брудно-біла. Фото і опис ніжки подосиновика звичайного схоже з ніжкою подосиновика дубового – на ній розташовані такі ж волокнисті лусочки, які з часом стають майже чорними.
Трубчастий шар: вільний, білого, жовтуватого або оливкового кольору. У старих або червивих грибів брудно-сірий або коричневий.
М'якоть: м'ясиста і щільна, у молодого гриба пружна, а у старого м'яка і рыхловатая. На зрізі відразу біла, через кілька хвилин стає синюватим, а в подальшому чорніє. Не має чітко вираженого аромату.
Вирощування:
Під гриби потрібно відвести затемнену ділянку площею 2,5-3 м.кв., на якій зробити «котлованчик» глибиною 30 см і наповнити його живильною сумішшю.
1-ий шар (вистилається на дно котловану) - опале листя, трава, потерть або кора деревини - 10 см.
2-ий шар - гнойовий перегній або земля, забрана з-під дерев - 10 см
Потім рівномірно по всій площі розсипати зерновий міцелій.
3-ій шар - знову рослинні залишки, як в 1-му шарі, тільки товщиною 3 см.
4-шар - городня грунт - 3-5 см.
Після посіву зволожувати крапельним способом. За сухої погоди і високої температурі зволожувати в міру потреби як до появи грибів, так і під час їх росту.
Перші гриби порадують вас вже через 1,5-2 місяці, потім будуть з'являтися кожні 1-1,5 тижня. На відкритому грунті ростуть з травня до пізньої осені. Живе грибниця до 5 років.
Ростуть гриби при температурі від 5 до 30 С, оптимальна температура від 12 до 26 С.
У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна в будь-який час року.
У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким же способом, як і печериці, але результати будуть значно гірше, ніж на відкритій ділянці; ймовірність схожості також знижується.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.