Додайте товари до списку бажань
0
Опис

Гриб «Опеньок Зимовий» Flammulina velutipes

Шапкові гриби, що належать до сімейства Рядовкові. Дані плодові тіла дуже цінуються серед багатьох грибників, адже вони мають приємний і ніжний смак, тому широко використовуються в кулінарії. Вони чудово підходять для таких процесів як маринування та соління. З них готують також різні супи та соуси. Однак деякі вважають за краще не мати справу із зимовими опеньками, тому що в процесі готування вони стають слизовими, хоча на смакові якості страви ця особливість ніяк не впливає.

Інша назва для зимового опенька - фламуліна бархатистоніжкова. Воно свідчить про характерну особливість зовнішнього вигляду даного плодового тіла. Щодо їстівності, то його відносять до 4 категорії. Це означає, що гриб потребує обов'язкової термічної обробки.

Капелюшок: округло-опукла, з віком набуває плоску форму. Діаметр від 2 до 8 см, однак деякі великі екземпляри можуть досягати 10 і навіть 12 см. Колір шапочки варіюється від жовтого або медового до оранжево-коричневого. У більшості випадків краю капелюшки мають світліший відтінок, ніж центральна зона. Слизова гладка, при невеликому висиханні набуває глянцевий вигляд.

Ніжка: циліндрична, трубчаста, щільна, м'яка, висотою 3-8 см, товщиною до 1 див. Верхня частина має більш світлий відтінок (жовтий), а нижня – більш темний (коричневий або червоний).

М'якоть: тонка, жорстка нижнього краю ніжки і більш м'яка у капелюшки. Біла або світло-жовта, з слабо вираженим приємним запахом і смаком.

Платівки: рідкісні, трохи прирослі до ніжки, іноді укорочені. Колір пластинок у молодих особин коливається від кремового до жовтувато-білого, з віком темніють.

Вирощування:

Субстрат

  • Для одного субстратного блоку об'ємом 2 л знадобиться 230 г сухої лушпиння соняшника або 200 г сухих тирси. До них додають 70 г зерна (овес або ячмінь), чайну ложку крейди або вапняної муки.
  • Субстрат перемішують і замочують у надлишку води, потім варять 45 хвилин. Зайву воду зливають через сито. Отриману суміш підсушують 20 хвилин на сковороді або деку на малому вогні так, щоб вона не горіла. Вага відвареного і злитого субстрату після підсушування зменшиться на 20%.
  • Оброблену суміш фасують в ємності. Чистої столовою ложкою кладуть ще теплий субстрат в чистий поліетиленовий пакет об'ємом не менше 2 л або в скляну банку ємністю 1 л Банки заповнюють до 0,8–0,9 їх обсягу.
  • Не виймаючи з пакета, субстрат охолоджують до температури нижче 25°С. В чистому приміщенні без пилу, на чистому столі чистими руками розминають зерновий міцелій. У прочинене горло мішечка насипають на поверхню субстрату 20 г міцелію, ущільнюють. В горло пакета вставляють пробку діаметром 3 см з стерилізованої вати або з нового (не б/у) синтепону, затягують шпагатом. Банки закривають кришками з отвором діаметром 2 см і вставленої в нього ватною або синтепоновим пробкою.
  • Пакети розміщують на полицях при температурі 12-20°С. Через місяць субстрат готовий до плодоношення: він стане щільним і більш світлим, з горбиками на поверхні (зачатки плодових тіл). Переносять блоки до місця їх майбутнього плодоношення акуратно, не виймаючи ватної пробки, не пошкодивши поверхні. Для росту грибів в приміщенні з температурою вище норми потрібен холодний шок. Ємності з субстратом на 3-5 днів поміщають в холодильник або місце з низькою температурою (4-8°С), потім переносять в приміщення (температура 12-16°С). Можна судини з пророслим міцелієм помістити на 3 години в морозильну камеру або взимку на вулицю. Потім залишити їх у холодному місці з температурою 1-5 ° С (холодильник) на 2-3 дні, потім перенести в приміщення. Через 3-4 дні з'являться дрібні гриби.

Вирощування на деревині:

Цей спосіб є використанням як субстрату деревину. У домашніх умовах опінок вирощують на деревині листяних порід - осині, тополі, вербі, березі, горіху, яблуні, сливі тощо. Деревину використовують як зрізану у вигляді прядів, так і на корені живого дерева. На відстані 15-20 см один від одного роблять пропили або свердлять отвори глибиною 3-5 см і діаметром 2-3 см по всьому периметру пенька. Пропили або отвори заповнюють грибницею.

Гриби висаджені на деревині зростають 5-6 років. Один пакет досить на 60-70 кг деревини.

Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.

Міцелій "Опеньок Зимовий" 10 г, тм "Насіння країни"

В наявності
Артикул: 601568
29.70 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко

Доставка

Доставка і отримання, замовленого товару, відбувається ТІЛЬКИ через кур'єрську службу "Нова Пошта".  Самовивозу або доставки кур'єром у нас немає.

Доставка замовлення через транспортну компанію "Нова Пошта"

Замовлення доставляється в населений пункт і номер відділення ТК "Нова Пошта", який Ви вказали при розміщенні замовлення на сайті "KIVAGRO" або продиктували в телефонному режимі менеджеру компанії.

Доставка товару "Склад-Склад" або "Склад-Двері" відбувається за рахунок покупця.

Вартість доставки даної кур'єрською службою починається від 70 грн і більше (в залежності від ваги і габаритів посилки).  Так само необхідно враховувати, що якщо Ви замовлення оформляєте за спрощеним варіантом "Оплата при отриманні", то при отриманні посилки понад ціну доставки і вартості товару кур'єрська служба з Вас візьме 2% (від суми післяплати) і 20 грн за пересилку  грошей.

За які замовлення буде обов'язкова часткова або повна передоплата?

  • відправлення на Поштомати - 100% передоплата замовлення
  • замовлення вагою понад 10 кг - часткова передоплата 20% вартості замовлення.

Способи оплати замовлення

Оплата при отриманні.  Ви оплачуєте своє замовлення безпосередньо при його отриманні у відділенні кур'єрської служби.

Оплата на карту.  При даному способі оплати менеджер відправить Вам повідомлення з реквізитами та сумою замовлення (нь).  Протягом 3-х стандартних робочих днів після відправки повідомлення за Вашим замовленням резервується товар.  Після цього терміну, якщо оплата не надійшла, замовлення автоматично анулюється (якщо в телефонному режимі Вами не були обумовлені інші терміни по оплаті замовлення). 

Умови повернення та обміну
Компанія здійснює повернення та обмін цього товару відповідно до вимог законодавства.

Терміни повернення

Повернення можливе протягом 14 днів після отримання (для товарів належної якості).

Зворотній доставка товарів здійснюється за домовленістю.

Згідно з чинним законодавством ви можете повернути товар належної якості або обміняти його, якщо:

  • товар не був у вживанні і не має слідів використання споживачем: подряпин, сколів, потертостей, плям і т. п .;
  • товар повністю укомплектований і збережена фабрична упаковка;
  • збережені всі ярлики і заводське маркування;
  • товар зберігає товарний вигляд і свої споживчі властивості.
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Сорт грибів Опеньок
Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.