Додайте товари до списку бажань
0
Опис

Гриб «Опеньок Осінній» Armillaria mellea

Осінні опеньки - смачні їстівні гриби, що підходять для всіх типів кулінарної переробки та заготовок (маринування, засолення, заморожування, сушіння). Ніжки у дорослих грибів досить жорсткі, тому їх краще не збирати. При заготівлі про запас слід знати, що в сирому вигляді опінок може бути дуже слабо отруйний, тому для нього не підходять сухий і холодний способи засолювання, а тільки гарячий, після попереднього відварювання.

Осінні опеньки багаті на вітаміни. У тому числі вітаміни А, В2, В3, В6. Відзначено великий вміст полісахаридів, мікроелементів (залізо, калій, магній, мідь, цинк та ін.). Наявність такої «аптеки» дозволяє опінку бути універсальним тоніком та стабілізатором загального позитивного стану організму. Опінок надає позитивний вплив при високому тиску, ослабленні зору, хворобах травного тракту та респіраторних захворюваннях, підвищує приплив крові до мозку та серцю, діє як заспокійливе, захищає від іонізуючої дії радіації.

Капелюшок: діаметр від 3 до 15 см, у молодому віці опуклий, потім розкривається і стає плоским з хвилястими краями. Колір варіюється від медово-коричневого до оливкового темного центру. На поверхні розташовані світлі лусочки, які з віком можуть зникати.

Ніжка: покрита лусочками, схожими на пластівці, довжина 7-12 см, діаметром від 1 до 2 см. Має кільце з покривала, яке з віком не зникає. Нижня частина темнішого кольору, розширена біля основи.

М'якуш: у молодих екземплярів м'якоть білого кольору, щільна, має приємний запах. М'якуш ніжок волокнистий, а з віком набуває грубої консистенції.

Платівки: у молодих опеньків приховані під покривалом, мають жовтуватий відтінок. У зрілому віці стають бурими або охристими.

Сезон збору: час, коли збирають осінні опеньки, залежить від погодних умов регіону. Зазвичай це середина серпня, а пік збору посідає вересень.

Вирощування

Субстрат

  • Для одного субстратного блоку об'ємом 2 л знадобиться 230 г сухої лушпиння соняшника або 200 г сухої тирси. До них додають 70 г зерна (овес або ячмінь), чайну ложку крейди або вапняного борошна.
  • Субстрат перемішують та замочують у надлишку води, потім варять 45 хвилин. Зайву воду зливають через сито. Отриману суміш підсушують 20 хвилин на сковорідці або деку на малому вогні так, щоб вона не горіла. Вага відвареного та злитого субстрату після підсушування зменшиться на 20%.
  • Оброблену суміш фасують у ємності. Чистою столовою ложкою кладуть ще теплий субстрат у чистий поліетиленовий пакет об'ємом не менше 2 л або скляну банку ємністю 1 л. Банки заповнюють до 0,8–0,9 їхнього обсягу.
  • Не виймаючи з пакета, охолоджують субстрат до температури нижче 25°С. У чистому приміщенні без пилу на чистому столі чистими руками розминають зерновий міцелій. У розкрите горло мішечка насипають на поверхню субстрату 20 г міцелію, ущільнюють. У горло пакета вставляють пробку діаметром 3 см зі стерилізованої вати або з нового (не б/в) синтепону, затягують шпагатом. Банки закривають кришками з отвором діаметром 2 см і вставленою в нього ватною або синтепоновою пробкою.
  • Пакети розміщують на полицях за нормальної температури 12–20°С. Через місяць субстрат готовий до плодоношення: він стане щільним і світлішим, з горбками на поверхні (зачатки плодових тіл). Переносять блоки до місця майбутнього плодоношення акуратно, не виймаючи ватної пробки, не пошкодивши поверхні. Для зростання грибів у приміщенні з температурою вище за норму потрібен холодний шок. Ємності із субстратом на 3-5 днів поміщають у холодильник або місце з низькою температурою (4-8°С), потім переносять у приміщення (температура 12-16°С). Можна судини з пророслим міцелієм помістити на 3 години в морозильну камеру або взимку на вулицю. Потім залишити їх у холодному місці з температурою 1-5 ° С (холодильник) на 2-3 дні, потім перенести в приміщення. Через 3-4 дні з'являться дрібні гриби.

Вирощування на деревині:

Цей спосіб є використанням як субстрату деревину. У домашніх умовах опінок вирощують на деревині листяних порід - осині, тополі, вербі, березі, горіху, яблуні, сливі тощо. Деревину використовують як зрізану у вигляді прядів, так і на корені живого дерева. На відстані 15-20 см один від одного роблять пропили або свердлять отвори глибиною 3-5 см і діаметром 2-3 см по всьому периметру пенька. Пропили або отвори заповнюють грибницею.

Гриби висаджені на деревині зростають 5-6 років. Один пакет досить на 60-70 кг деревини.

Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.

Міцелій "Опеньок Осінній" 10 г, тм "Насіння крайни"

В наявності
Артикул: 601571
29.70 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко

Доставка

Доставка і отримання, замовленого товару, відбувається ТІЛЬКИ через кур'єрську службу "Нова Пошта".  Самовивозу або доставки кур'єром у нас немає.

Доставка замовлення через транспортну компанію "Нова Пошта"
Замовлення доставляється в населений пункт і номер відділення ТК "Нова Пошта", який Ви вказали при розміщенні замовлення на сайті "KIVAGRO" або продиктували в телефонному режимі менеджеру компанії.

Доставка товару "Склад-Склад" або "Склад-Двері" відбувається за рахунок покупця.

Вартість доставки даної кур'єрською службою починається від 40 грн і більше (в залежності від ваги і габаритів посилки).  Так само необхідно враховувати, що якщо Ви замовлення оформляєте за спрощеним варіантом "Оплата при отриманні", то при отриманні посилки понад ціну доставки і вартості товару кур'єрська служба з Вас візьме 2% (від суми післяплати) і 20 грн за пересилку  грошей.

 

Способи оплати замовлення

Оплата при отриманні.  Ви оплачуєте своє замовлення безпосередньо при його отриманні у відділенні кур'єрської служби.

Оплата на карту Приват Банку.  При даному способі оплати менеджер відправить Вам повідомлення з реквізитами та сумою замовлення (нь).  Протягом 3-х стандартних робочих днів після відправки повідомлення за Вашим замовленням резервується товар.  Після цього терміну, якщо оплата не надійшла, замовлення автоматично анулюється (якщо в телефонному режимі Вами не були обумовлені інші терміни по оплаті замовлення). 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Сорти грибів Опеньок
Вгору