Додайте товари до списку бажань
0
Опис

Гриб «Маслюк звичайний» Suillus luteus

Маслюк звичайний - їстівний, смачний гриб другої категорії, за смаковими якостями дуже близький до білих грибів. Перед вживанням шкірку з капелюшка краще знімати. Вживається в сушеному, свіжому, маринованому та солоному вигляді. Дуже смачний гриб, що легко перетравлюється. Йде для приготування супів, соусів та гарнірів до м'ясних страв. Підлягає маринування.

Капелюшок Маслюка справжнього (Suillus luteus) досягає діаметра до 10 см, опуклий, пізніше майже плоский з горбком посередині, іноді з загнутими вгору краями, шоколадно-бурий, іноді з фіолетовим відтінком. Шкірка радіально-волокниста, дуже слизова і легко відокремлюється від м'якоті. Трубочки спочатку блідо-жовті, потім темно-жовті, що приросли до ніжки, 6-14 мм завдовжки. Пори дрібні, у молодих грибів блідо-жовті, пізніше яскраво-жовті, буро-жовті. Трубчастий шар, що приріс до ніжки, жовтий, пори спочатку білуваті або блідо-жовті, потім жовті або темно-жовті, дрібні, округлі.

Ніжка циліндрична, суцільна, 35-110 мм заввишки і 10-25 мм завтовшки, зверху лимонно-жовта, у нижній частині бурувата і поздовжньо-волокниста. Біле плівчасте покривало, яке спочатку з'єднує ніжку з краєм капелюшки, залишає на ніжці шматочки у вигляді чорно-коричневого або фіолетового кільця. Над кільцем ніжка борошниста.

М'якоть в капелюшку м'яка, соковита, у ніжці злегка волокниста, спочатку білувата, пізніше лимонно-жовта, у підставі ніжки іржаво-бура.

1 упаковка зернового міцелію розрахована на 2,5 м. кв.

Вирощування:

Під гриби потрібно відвести затемнену ділянку площею 2,5-3 м.кв., на якій зробити «котлованчик» глибиною 30 см і наповнити його живильною сумішшю.

1-й шар (вистилається на дно котловану) - опале листя, трава, потерть або кора деревини - 10 см.

2-й шар - гнойовий перегній або земля, забрана з-під дерев - 10 см

Потім по всій площі рівномірно розсипати зерновий міцелій.

3-й шар - знову рослинні залишки, як у 1-му шарі, тільки товщиною 3 см.

4-й шар - городній ґрунт - 3-5 см.

Після посіву зволожувати крапельним способом. При сухій погоді та високій температурі зволожувати при необхідності як до появи грибів, так і під час їх зростання.

Перші гриби порадують вас вже через 1,5-2 місяці, потім з'являтимуться кожні 1-1,5 тижні. На відкритому ґрунті ростуть із травня до пізньої осені. Мешкає грибниця до 5 років.

Зростають гриби за нормальної температури від 5 до 30 С, оптимальна температура від 12 до 16 С.

У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна будь-якої пори року.

У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким же способом, як і печериці, але результати будуть значно гірше, ніж на відкритій ділянці; ймовірність схожості також знижується.

Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для білого гриба оптимальне значення кислотності Ph =6,5-7. Більш кислий грунт (число Ph менше) необхідно розкислювати поливом розчину негашеного вапна (100 г вапна на 5 л води на 1 кв.м.)

Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.

Міцелій "Маслюк звичайний" 10 г, тм "Насіння крайни"

В наявності
Артикул: 601567
29.70 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко

Доставка

Доставка і отримання, замовленого товару, відбувається ТІЛЬКИ через кур'єрську службу "Нова Пошта".  Самовивозу або доставки кур'єром у нас немає.

Доставка замовлення через транспортну компанію "Нова Пошта"
Замовлення доставляється в населений пункт і номер відділення ТК "Нова Пошта", який Ви вказали при розміщенні замовлення на сайті "KIVAGRO" або продиктували в телефонному режимі менеджеру компанії.

Доставка товару "Склад-Склад" або "Склад-Двері" відбувається за рахунок покупця.

Вартість доставки даної кур'єрською службою починається від 40 грн і більше (в залежності від ваги і габаритів посилки).  Так само необхідно враховувати, що якщо Ви замовлення оформляєте за спрощеним варіантом "Оплата при отриманні", то при отриманні посилки понад ціну доставки і вартості товару кур'єрська служба з Вас візьме 2% (від суми післяплати) і 20 грн за пересилку  грошей.

 

Способи оплати замовлення

Оплата при отриманні.  Ви оплачуєте своє замовлення безпосередньо при його отриманні у відділенні кур'єрської служби.

Оплата на карту Приват Банку.  При даному способі оплати менеджер відправить Вам повідомлення з реквізитами та сумою замовлення (нь).  Протягом 3-х стандартних робочих днів після відправки повідомлення за Вашим замовленням резервується товар.  Після цього терміну, якщо оплата не надійшла, замовлення автоматично анулюється (якщо в телефонному режимі Вами не були обумовлені інші терміни по оплаті замовлення). 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Сорти грибів Маслюк
Вгору